Friptura de porc, in crusta de mustar

de Merisor in Porc, 19 Mar 2015 | 8455 vizualizari

 

Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen.
Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc, in crusta de mustar:

Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.

Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.

Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si  omogenizam bine totul.

Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.

Eu am tinut-o cam trei ore.

Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi, eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Merisor 1

25.03.2015, 08:03

Raluca, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut!

cristeena20 1

25.03.2015, 17:02

Vai ce buna este!!!Si pe asta o pun pe lista de facut curand!!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava